Thënie metaforike (36 thënie)

Ne jemi të gjithë kandra, por unë mendoj se jam një xixëllonjë.

Injoranca dhe gabimi janë të domosdoshëm për jetën, si buka dhe uji.

Kuadrot e rinj kryesorë janë ngritur me helikopter. Ata në të vërtetë duhej të ngriheshin hap pas hapi.

Kurrë mos ia shit lëkurën ariut përpara se ta kesh vrarë.

Banka është një vend ku jua zgjatin një çadër në mot të mirë dhe jua marrin atë kur fillon të bjerë shi.

Unë mund t’i shikoj përbindshat sapo shfaqen.

Shumë dhelpra thinjen, por tepër pak bëhen të mira.

Mbani fytyrën tuaj gjithmonë drejt diellit – dhe hijet do të bien prapa jush.

Më i vogli i familjes së maces është një kryevepër.

Inteligjenca është grua, fantazia është mëseusja e saj, kujtesa është shërbyesja.