Thënie për jetën (537 thënie)

Ne nuk e dimë se çfarë është me të vërtetë fat i mirë apo i keq.

Dashuria është ari i vetëm.

Ndërsa po mendoja se kisha mësuar si të jetoj, unë kisha mësuar si të vdes.

Disa njerëz nuk çmenden kurrë. Kushedi çfarë jete të tmerrshme duhet të kenë ata…

Dallimi në mes të fjalës së duhur dhe fjalës pothuajse të duhur është si dallimi në mes të rrufesë dhe një xixëllonje.

Për sa kohë që arsyeja e njeriut vazhdon të jetë e gabueshme, dhe ai është i lirë të ushtrojë atë, opinione të ndryshme gjithnjë do të formohen.

E dua Madridin. Jam shumë i lumtur që jam këtu. Kam tri vjet këtu dhe shpresoj të jem këtu një kohë të gjatë. Por unë jam krenar për prejardhjen dhe kurrë nuk i harroj njerëzit me të cilët u rrita.

Qëllimi kryesor i jetës është të jetojmë me drejtësi të mendojmë me drejtësi, të veprojmë me drejtësi. Shpirti mund të lëngojë kur të gjitha mendimet ia kushtojmë trupit.

Ndonjëherë unë pyes veten në qoftë se ne do të ndonjëherë të rritemi në politikën tonë dhe të përcaktojmë gjëra që thonë diçka, apo nëse ne gjithmonë do të vazhdojmë të merremi me gjëra të përgjithshme ku të gjithë mund të regjistrohen dhe çka do të thotë

Në rastin e lajmeve, ne gjithmonë duhet të presë për sakramentin e konfirmimit.