Thënie dashurie (380 thënie)

Bie të fle, tek ti mendoj, në ëndrrat e gjumit ty të shikoj, zgjohem në mëngjes ty të imagjinoj, për tërë jetën ty të dashuroj.

Anonim

Ikja është fitorja e vetme në dashuri.

Anonim

Dashuria është ari i vetëm.

Në çdo hap, në çdo vend, dhe në gjum më bie ndërmend. Kur flej, më duket të kam pranë; kur qeshi, më duket më shikon; kur qaj, më duket më pajton. Eja pranë meje!

Anonim

Dashuria e vërtetë nuk njeh keqkuptime.

Anonim

Dashuria nuk njeh largësi, ajo nuk ka kontinent; sytë e saj janë për yjet.

Isha duke pi çaj, për ty isha duke mendu, m’u derdh çaji nga gota, për pak isha t’u përvëlu.

Anonim

Dashuria është çelësi prej floriri që hap dyert e lumturisë.

Anonim

Endesh rrugëve si hije me bukuri përëndie, natyrë pranvere përreth për ty asnjë shije!

Anonim

Në vendtakimin tonë të pres si gjithmonë, por ti më the “Mos më prit atje!”. Përsëri të pres, i jap vetes shpresë, pasi jam zotuar, kemi me u takuar.

Anonim