Thënie nga Alfred Lord Tenison (25 thënie)

Dashuria është ari i vetëm.

Nuk iu takon të japin përgjigje: Nuk ju takon për arsyen të pyesin: iu takon ta bëjnë dhe të vdesin.

Nuk ka asnjë lavdi si e atyre që shpëtuan vendin e tyre.

Gishti i Perëndisë e preku dhe atë e zuri gjumi.

O tokë, çfarë ndryshimesh ke parë!

Forca ime ka forcën e dhjetëve, sepse zemra ime është e pastër.

Unë duhet të zhyt veten në veprim, që të mos tretem në dëshpërim.

Një buzëqeshje jashtë është shpesh një ngrysje në shtëpi.

Të njëjtat fjalë fshehin dhe deklarojnë mendimet e njerëzve.

Ne nuk mund të jemi të sjellshëm me njëri-tjetrin as edhe për një orë. Ne pëshpëritim, dhe nënqeshim dhe zgërdheshim ndaj turpit të vëllait tonë. Ngado që marrësh, ne njerëzit jemi një racë e vogël.