Thënie për gjumin (9 thënie)

Gishti i Perëndisë e preku dhe atë e zuri gjumi.

Gjumi është i mirë, vdekja më e mirë; por natyrisht që gjëja më e mirë do të ishte të mos jesh lindur kurrë.

Pse syri e sheh një gjë më qartë në ëndrra sesa imagjinata kur zgjohemi?

Më mirë shko në shtrat pa ngrënë se të zgjohesh me borxhe.

Unë e kam rregull të mos pi kurrë duhan, ndërsa unë jam duke fjetur.

Ki guxim për të këqijat e mëdha të jetës dhe durim për të voglat; dhe kur të kesh përmbushur me sukses qëllimin e ditës sate, shko dhe fli i qetë.

Pa marrë parasysh se çfarë kohe është, më zgjoni, edhe nëse jam në mes të një takimi të kabinetit.

Ashtu si një ditë e shpenzuar mirë sjell gjumë të lumtur, edhe një jetë e kaluar mirë sjell vdekje të lumtur.

Njeriu duhet ta harrojë zemërimin e tij para se të shkojë të flejë.