Thënie për borxhin (5 thënie)

Kurrë nuk kam dëgjuar për pleq që harrojnë ku i kanë fshehur paratë! Pleqtë mbajnë mend çfarë iu intereson atyre: datat e seancave gjyqësore dhe emrat e borxhlinjve e të huadhënësve të tyre.

Amerika ishte në borxhe ndaj emigracionit për ndërtimin dhe përparimin e saj. Ajo pjesë e Amerikës e cila e inkurajoi atë më shumë, ka përparuar më shpejt në popullsi, bujqësi dhe arte.

Për çdo letër të dërguar nga huadhënësi juaj, shkruani pesëdhjetë rreshta me temë jashtëtokësore dhe do të shpëtoni.

Më mirë shko në shtrat pa ngrënë se të zgjohesh me borxhe.

Huadhënësit kanë kujtesë më të mirë se borxhlinjtë.