Thënie për paratë (33 thënie)

Disa njerëz mendojnë se puna jonë është pa kuptim, thjesht shpërdorim para. Por ne po kemi sukses.

Kapitali në vetvete nuk është i keq; përdorimi i gabuar e bën të keq. Kapitali në një formë ose në një tjetër do të duhet gjithmonë.

I hyra profesionit për para, dhe arti u rrit në këtë mënyrë. Nëse njerëzit zhgënjehen nga kjo, s’ka ç’bëj. Kjo është e vërteta.

Ka një ndryshim gjigant mes fitimit të shumë parave dhe të qenit i pasur.

Qarkullimin i besimit është më i mirë se qarkullimi i parave.

Është shëndeti pasuri e vërtetë dhe jo copat e arit e të argjendit.

Kur është çështja e parave, të gjithë janë të të njëjtës fe.

Rritja rehatisë materiale nuk çon kurrsesi në rritje morale.

Për shembull, Michael Jordan fiton $100 milionë në vit, por vazhdon të luajë basketboll dhe mbetet një qenie njerëzore modeste.

Nëse ke lindur i varfër nuk ështëÿ gabimi yt, por nëse vdes i varfër ështëÿ gabimi yt.