Thënie për moralin (6 thënie)

Rritja rehatisë materiale nuk çon kurrsesi në rritje morale.

Nëse poeti i është përmbajtur një qëllimi moral, ai ka dobësuar forcën e tij poetike.

Sukseset dhe fatkeqësitë e mia, ditët e ndritshme dhe të errëta që I kam kaluar, të gjitha këto ma kanë provuar mua se në këtë botë, qoftë në kuptimin fizik, qoftë në kuptimin moral, e mira vjen nga e keqja, sikurse e keqja vjen nga e mira.

Është ajo ideja e moçme e mrekullueshme se të tjerët vijnë të parët, pastaj ti vjen e dyta. Kjo është e vetmja normë morale me të cilën jam rritur. Të tjerët kanë më shumë rëndësi se ti, prandaj mos u habit, merre kështu siç është.’

Moraliteti është bazë e gjërave dhe e vërteta është lënda e gjithë moralitetit.

Moraliteti është kontrabandë në luftë.