Thënie për inferioritetin (3 thënie)

Askush nuk mund t’ju bëjë të ndjeheni inferior pa miratimin tuaj.

Ne e vlerësojmë inteligjencën si karakteristikën kryesore të njeriut dhe ne e dimë se nuk ka epërsi të cilën inteligjenca nuk mund të na e japë ne, nuk ka inferioritet të cilën ajo nuk mund ta kompensojë.

Është ajo ideja e moçme e mrekullueshme se të tjerët vijnë të parët, pastaj ti vjen e dyta. Kjo është e vetmja normë morale me të cilën jam rritur. Të tjerët kanë më shumë rëndësi se ti, prandaj mos u habit, merre kështu siç është.’