Thënie nga Elenor Ruzvelt (31 thënie)

Beteja për të drejtat individuale të grave është këmbëngulje e gjatë dhe askush prej nesh nuk duhet të pranojë asgjë që e minon atë.

Ndonjëherë unë pyes veten në qoftë se ne do të ndonjëherë të rritemi në politikën tonë dhe të përcaktojmë gjëra që thonë diçka, apo nëse ne gjithmonë do të vazhdojmë të merremi me gjëra të përgjithshme ku të gjithë mund të regjistrohen dhe çka do të thotë

Nuk është e mjaftueshme të bisedosh për paqen. Duhet të besosh në të. Dhe nuk është e mjaftueshme të besosh në të. Duhet të punosh në të.

Unë nuk mund të besoj se lufta është zgjidhja më e mirë. Askush nuk e fitoi luftën e fundit, dhe askush nuk do të fitojë luftën e ardhshme.

Ka disa gjëra praktike në amvisëri të cilat asnjë burrë nuk mund t’i kuptojë.

Pakës thjeshtësim do të jetë hapi i parë racional drejt jetës, mendoj.

Askush nuk mund t’ju bëjë të ndjeheni inferior pa miratimin tuaj.

Në afat të gjatë, ne formojmë jetët tona, dhe formojmë veten. Procesi nuk përfundon derisa të vdesim. Dhe vendimet që marrim janë përfundimisht përgjegjësia jonë.

Çdokush që e njeh historinë, veçanërisht historinë e Evropës, mendoj se do të pranojë që dominimi i arsimit ose i pushtetit nga ndonjë besimi fetar i caktuar kurrë nuk është një rregullim i lumtur për popullin.

Aktorët janë një familje në gjithë botën.