Thënie për Evropën (5 thënie)

Bullgaria është një mik i vërtetë i Izraelit, e cila qëndroi për të shpëtuar hebrejtë para 70 vjetësh në Evropë, dhe e cila qëndroi përballë sulmit terrorist që ndodhi në Burgas korrikun e shkuar.

Çdokush që e njeh historinë, veçanërisht historinë e Evropës, mendoj se do të pranojë që dominimi i arsimit ose i pushtetit nga ndonjë besimi fetar i caktuar kurrë nuk është një rregullim i lumtur për popullin.

Në Evropë një aktor është një artist. Në Hollivud, në qoftë se ai nuk është duke punuar, ai është një lypës.

Dikush tha se unë jam amerikani i fundit që jeton tragjedinë e Evropës.

Qëllimi i ndarjes së kishës dhe shtetit është për të mbajtur përgjithmonë larg nga këto brigje grindjet pareshtura që kanë njomur tokën e Evropës me gjak për shekuj me radhë.