Thënie për luftën (194 thënie)

Njerëzit që kanë parë beteja arë nga ata të cilët e mbajnë jetën nga më të dashurat.

Lufta krijon paqe sikur urrejtja që krijon dashuri.

Historia na mëson se lufta fillon kur qeveritë besojnë që çmimi i agresionit është i lirë.

Ishte një rast kur isha shumë i ri – shtatë a tetë vjeç – kur biznesmenët hebrej po kalonin përmes pyllit dhe u vranë. Dhe kjo ishte hera e parë që pashë në gazetën tonë se kishte vrasje tek ne.

Më njerëzore është të e shërosh armiqtë se sa të I vrasësh.

Lufta asnjëherë nuk ka lënduar ndokënd përveç njerëzit që vdesin.

Teoria ime është, njerëzit e forte nuk kanë nevojë për udhëheqës të forte.

Po të vëmë re përparimin e njerëzisë në të tëra kombet, shohim se ky përparim i madh që duket sot kaq i fortë, sa lufton në tokë, në ujë, nën ujë, në erë, ka lindur nga një luftë e rreptë që ka ngjarë midis mendjes, diturisë që është fryt i saj dhe tradic

Nëse vret një njeri, je vrasës. Nëse vret dhjetë njerëz, je përbindësh. Nëse vret dhjetë mijë, je hero kombëtarë.

Nuk mund të bësh luftë në Lindjen e Mesme pa Egjipin dhe nuk mund të bësh paqe pa Sirinë.