Thënie për fëmijërinë (6 thënie)

Ishte një rast kur isha shumë i ri – shtatë a tetë vjeç – kur biznesmenët hebrej po kalonin përmes pyllit dhe u vranë. Dhe kjo ishte hera e parë që pashë në gazetën tonë se kishte vrasje tek ne.

Gjenia është shërim i fëmijërisë sipas dëshirës.

Mosha është aq sa mendosh se është. Ti je i vjetër aq sa mendon se je.

Para se të lindje prindërit tu nuk ishin kaq të bezdisshëm sa janë tani. Ata u bezdisën duke t’i paguar llogaritë, duke t’i pastruar rrobat dhe duke dëgjuar të folurit tënd se sa i lezetshëm je. Kështu që para se të shpëtosh pyllin nga parazitët e gjenera

Keqardhja ime më e madhe në jetë është se fëmijëria ime ishte panevojshëm e vetmuar.

Nga fëmijëria e këndej, ne të gjithë jemi spiunë; turpi nuk është ky, por që sekretet për t’u zbuluar janë kaq të vogla dhe të pakta.