Thënie për dëshirat (23 thënie)

Ndryshimi midis asaj që duam dhe asaj që mund të bëjmë do të mjaftonte për të zgjidhur shumicën e problemeve të botës.

Për çfarë kuptimi e keni fjalën? Jeta është një dëshirë, nuk është një kuptim.

Nëse njeriu do të kishte gjysmën e dëshirave të tij, atëherë do t’i dyfishonte telashet e tij.

Të vetmit të pasur të vërtetë janë ata që nuk duan të kenë më shumë.

Asgjë nuk është aq e shpeshtë sa dëshira për të qenë i mrekullueshëm.

Njeriu është i lirë në atë moment që ai dëshiron të jetë.

Gjenia është shërim i fëmijërisë sipas dëshirës.

Të gjitha ndryshimet, edhe ato më të dëshiruarat, kanë melankolinë e tyre; sepse ajo çfarë ne lëmë pas nesh, është një pjesë e jona; ne duhet të vdesim ndaj një jete, përpara se të hyjmë në një jetë tjetër.

Habia është dëshirë për njohje.

Lutja nuk është kërkesë. Është dëshirë e shpirtit. Është pranim i përditshëm i dobësisë së dikujt.