Thënie për lirinë (106 thënie)

Trimëria dhe liria janë si nanë e bijë. – KRUJË

Nën hije as bari nuk ngren krye. – JUG

Paqja është liri në qetësi.

Njeriu ka lindur i lirë, dhe ai është kudo në zinxhirë.

Liria bazohet në guximin.

Ec me këmbë tueja e jo me mend e huaja. – SHKODËR

Do të filloj me këtë rrëfesë: çfarëdo që kam bërë në jetën time, qoftë mirë apo keq, e kam bërë në mënyrë të lirë; unë jam një veprues i lirë.

Për dashurinë jap jetën, për lirinë jap dashurinë.

Njeriu jeton i lirë vetëm nga gatishmëria e tij për të vdekur; nëse për këtë është nevoja, në duart e vëllait të tij, kurrë duke e vrarë atë.

Interpretimi i realitetit tonë nëpërmjet modeleve tona e jo nëpërmjet nesh, shërben vetëm për të na bërë gjithnjë e më të panjohur, kurrë më pak të lirë, gjithnjë e më të vetmuar.