Thënie nga Robert Frost (34 thënie)

Unë jam shkrimtar i librave në retrospektivë. Flas për të kuptuar; Jap mësim që të mësojnë. 

Ferri është një auditor gjysmë i mbushur.

Liria bazohet në guximin.

Banka është një vend ku jua zgjatin një çadër në mot të mirë dhe jua marrin atë kur fillon të bjerë shi.

Në dy fjalë unë mund të përmbledh gjithçka kam mësuar për jetën: ajo vazhdon.

Poezia fillon si një nyjë në fyt, si një ndjesi gabimi, si një përmallim, si një rënie në dashuri.

Dashuria është një dëshirë e papërballueshme për të qenë i dëshiruar papërballueshëm.

S’ka lot tek shkruesi, s’ka lot te lexuesi. S’ka befasi tek shkruesi, s’ka befasi tek lexuesi. 

Nuk duhet ta meritosh dashurinë e nënës, duhet ta meritosh dashurinë e babait.

Asgjë nuk mund të përbëjë padrejtësi sa mëshira.