Thënie për familjen (20 thënie)

Më i vogli i familjes së maces është një kryevepër.

Kur babai i jep djalit, të dy qeshin; kur djali i jep babait, të dy qajnë.

Unë kam një vëlla më të ri se unë. Motra ime ishte librare, prandaj prej saj mora shijen e leximit.

Nuk duhet ta meritosh dashurinë e nënës, duhet ta meritosh dashurinë e babait.

Të gjitha nënat duan që djemtë e tyre t’i rritin për t’i bërë presidentë, por ato nuk duan që ata të bëhen politikanë para se të bëhen presidentë.

Djali, vëllai, babai, i dashuri, miku. Ka hapësirë në zemër për të gjitha ndjenjat, siç ka hapësirë në qiell për të gjithë yjet.

Vërtet e kam të vështirë të kuptoj se si do të donte ndokush që kristianizmi të jetë i vërtetë, pasi vetë gjuha e shkrimit thotë se njerëzit që nuk besojnë, gjë që përfshin babanë tim, vëllanë tim dhe pothuaj krejt miqtë e mi të ngushtë, do të dënohen. Kj

Ka etër që nuk i duan fëmijët e tyre; nuk ka gjyshër që nuk i duan nipat e tyre.

Jam gjithmonë në telefon, sepse nuk jam zakonisht me njerëzit që i dua.

Është një qershi në tortë të mendojmë për ata që ne i duam.