Thënie nga William Shakespeare (53 thënie)

Bukuria blihet sipas gjykimit të syrit.

Falënderohu për atë që je sot dhe lufto për atë  çfarë do të jesh nesër.

Ata thonë mrekullitë janë e kaluar.

Nëse na shponi a nuk gjakosemi? Nëse na gudulisni a nuk qeshemi? Nëse na helmoni a nuk vdesim? Dhe nëse na bëni keq a të mos marrim hak?

Kur lindim, qajmë  që  kemi ardhur në  këtë skenë budallenjsh.

Ai e vret atë në  humorin e tij.

O më mëso si të harroj të mendoj.

Asgjë nuk është aq e shpeshtë sa dëshira për të qenë i mrekullueshëm.

I bërë për vdekje nga gjuha shpifëse

Kur babai i jep djalit, të dy qeshin; kur djali i jep babait, të dy qajnë.