Thënie për sytë (11 thënie)

Bukuria blihet sipas gjykimit të syrit.

Gjërat më të larta dhe më të bukura në jetë nuk janë për t’u dëgjuar, nuk janë për t’u lexuar, nuk janë për t’u parë, por janë për t’u jetuar.

Syri i mjeshtrit bën më shumë punë se të dyja duart e tij.

Shikimi, dëgjimi, ndjenja, janë mrekulli, dhe çdo pjesë dhe fije e imja është një mrekulli.

Pse syri e sheh një gjë më qartë në ëndrra sesa imagjinata kur zgjohemi?

Me sytë e bukur, shiko vetëm për të mirën e të tjerëve; me buzët e bukura fol vetëm fjalë mirësie, dhe për bukurinë e lëvizjeve të trupit, ec duke e ditur se kurrë nuk je vetëm.

Nëse nuk ke qarë, sytë e tu nuk mund të jenë të bukur.

Të shohësh nuk është gjithmonë të besosh.

Sytë janë dritaret e shpirtit tone.

Injoranca verbuese na çorienton. O vdekëtarë shkatarraqë, hapni sytë tuaj!