Thënie për librin (112 thënie)

Unë jam shkrimtar i librave në retrospektivë. Flas për të kuptuar; Jap mësim që të mësojnë. 

Novela e mire na tregon tregimin e heroit të saj; por novela e keqe na e tregon tregimin e autorit të saj. 

Gjithnjë lexo gjëra që të bëjnë të dukesh mirë nëse vdes duke qenë duke i lexuar ato. 

Nuk ka asgjë në librin tonë, Kur’anin, që na mëson të vuajmë në paqë. Religjioni ynë na mëson të jemi inteligjentë.

Libri i mirë është kënaqësi. Libri madhështor shpërthen një bombë brenda teje. 

Sa më shumë lexon, aq më shumë gjëra di. Sa më shumë që di, aq më shumë vende do të vizitosh. 

Leximi është ndonjëherë një mjet mjaft i zgjuar për tu ikur mendimeve. 

Bëhu mbresëlënës, bëhu bajame libri. 

Librat, sikur shokët, duhet të jenë të pakët dhe të zgjedhur mire. Sikur shokët, gjithashtu, duhet tu kthehemi atyre përsëri dhe përsëri, sikur shokët e vërtetë asnjëherë nuk do të na zhgënjejnë – asnjëherë nuk do të ndalojnë të na udhëzojnë – asnjëherë nuk do të mërziten. 

Jini të kujdesshëm në lidhje me leximin e librave shëndetësor. Ju mund të vdisni nga një gabim shtypi.