Thënie nga Malcolm X (34 thënie)

Nuk mund t’i urresh rrënjët e një peme dhe të mos e urresh pemën. Nuk mund të e urresh Afrikën e të mos e urresh veten.

Nuk ka asgjë në librin tonë, Kur’anin, që na mëson të vuajmë në paqë. Religjioni ynë na mëson të jemi inteligjentë.

Jam për dhunë nëse jo-dhuna do të thotë ne vazhdojmë të shtyjmë zgjedhjen e problemit të ë zinjve amerikanë sa për të shmangur dhunën.

Jo-dhuna është në rregull përderisa funksionon.

Revolucioni i zezakëve (negro) kontrollohet nga të liberalët e bardhë dhelparak, nga vetë qeveria. Por Revolucioni i të Zinjve kontrollohet vetëm nga Zoti

Kam më shumë respekt për njeriun i cili më le të di ku qëndron, edhe nëse është gabim. Se për atë i cili vije si një engjëll dhe nuk është asgjë veçse djall.

Të kesh qenë një herë kriminel nuk është turp. Të mbetesh kriminel është turpi.

Nganjëherë duhesh kapur pushkën për të lëshuar pushkën.

Nuk ke revolucion paqësorë. Nuk ke revolucion ktheje-faqen. Nuk ekziston gjë të tillë si revolucioni i padhunshëm.

Amerika predikon integrim dhe praktikon izolim.