Thënie për revolucionin (8 thënie)

Jam për dhunë nëse jo-dhuna do të thotë ne vazhdojmë të shtyjmë zgjedhjen e problemit të ë zinjve amerikanë sa për të shmangur dhunën.

Revolucioni i zezakëve (negro) kontrollohet nga të liberalët e bardhë dhelparak, nga vetë qeveria. Por Revolucioni i të Zinjve kontrollohet vetëm nga Zoti

Revolucioni as nuk mund të bëhet e as të ndërpritet.

Nuk ke revolucion paqësorë. Nuk ke revolucion ktheje-faqen. Nuk ekziston gjë të tillë si revolucioni i padhunshëm.

Shumëllojshmëria bëri revolucionin. Liria ishte vetëm pretekst.

Të rrish i zhveshur do të thotë të jesh revolucionar, të ecësh zbathur është populizëm i thjeshtë.

Si të gjitha revolucionet, revolucioni surealist ishte një përmbysje, një rindërtim, një shprehje e domosdoshmërive vitale dhe të pazëvendësueshme.

Duke e bërë punën të dikujt, pronën të dikujt tjetër, ata në njërën anë ushqejnë krenarinë, luksin dhe të pavërtetën, ndërsa në anën tjetër vesin dhe servilizmin, ose urrejtjen dhe revoltën.