Thënie nga John Updike (24 thënie)

Feja na mundëson që ta injorojmë mosqenien dhe të merremi me punët e jetës.

Ne jemi më të gjallë kur ne jemi në dashuri.

Shkrimtarët mund të jenë të pandershëm, të pakorrigjueshëm, të cilët thahen shpejt apo lulëzojnë vonë, por ata guxojnë ta përballin këtë realitet vetëm.

Veç për pak fraza nga letrat e tij dhe për një linjë apo dy të çuditshme të vargut të tij, poeti ecën gojëmbyllur përmes biografisë së tij.

Të rrish i zhveshur do të thotë të jesh revolucionar, të ecësh zbathur është populizëm i thjeshtë.

Kritika është për letërsinë dhe poezinë si shkëmbi i fshehur është për anijen me vela në det të hapur.

Kur shkruaj, unë nuk shkoj me mendjen time drejt Nju Jorkut, por drejt një pike të turbullt paksa në lindje të Kansas.

Çfarë arti ofron është hapësirë ??- një dhomë kur merr frymë shpirti.

Një çështje dëshiron të shfaqet, të ndajë lavdinë e saj me botën. Asnjë akt nuk është aq privat sa të mos kërkojë duartrokitje.

Tani që jam gjashtëdhjetë vjeç, unë e shoh pse ideja e urtësisë së plakut është zhvlerësuar.