Thënie për moshën (50 thënie)

Shumica e kombeve, si dhe njerëzit janë të pamundur vetëm në rininë e tyre, ata bëhen të pandreqshëm sapo rriten.

Thenie nga Muhamed Ali

Një njeri që e shikon botën njëlloj në të pesëdhjetat si atëherë kur ishte njëzet vjeç, ka humbur tridhjetë vjet të jetës së tij.

Shumë dhelpra thinjen, por tepër pak bëhen të mira.

Nuk kam ndërmend të lind fëmijë derisa të jam nja 30 vjeçe.

Jeta do të ishte pafundësisht e lumtur vetëm në qoftë se ne mund të lindnim në moshën tetëdhjetëvjeçare dhe gradualisht të shkonim drejt tetëmbëdhjetës.

Këshillat në pleqëri janë marrëzi; e çka mund të jetë më absurde se të bëjmë parashikimet tona për rrugën që na ka mbetur pranë mbarimit të udhëtimit tonë.

Mosha është aq sa mendosh se është. Ti je i vjetër aq sa mendon se je.

Nuk trishtohem pse bëhem 40 vjeçe.

Tani që jam gjashtëdhjetë vjeç, unë e shoh pse ideja e urtësisë së plakut është zhvlerësuar.

Unë jam plak dhe kam njohur vështirësi shumë të mëdha, por shumica e tyre nuk kanë ndodhur kurrë.