Thënie për rininë (20 thënie)

Ishte një rast kur isha shumë i ri – shtatë a tetë vjeç – kur biznesmenët hebrej po kalonin përmes pyllit dhe u vranë. Dhe kjo ishte hera e parë që pashë në gazetën tonë se kishte vrasje tek ne.

Kuadrot e rinj kryesorë janë ngritur me helikopter. Ata në të vërtetë duhej të ngriheshin hap pas hapi.

Shumica e kombeve, si dhe njerëzit janë të pamundur vetëm në rininë e tyre, ata bëhen të pandreqshëm sapo rriten.

Sot është koha e rinisë sime, unë pi verë, sepse ajo është ngushëllimi im. Mos më fajësoni mua, edhe pse e hidhur ajo është e shijshme, e hidhur është, sepse është jeta ime.

Nuk ka asnjë njeri, sado i mençur, i cili në një periudhë të rinisë së tij nuk ka thënë gjëra, ose nuk ka përjetuar disi vetëdijen nga e cila është kaq i pakënaqur në jetën e mëvonshme, sa po të mundte, do ta shuante nga kujtesa.

Leximi, vetmia, papunësi, një jetë e butë dhe e ndenjur, marrëdhëniet me gratë dhe të rinjtë, janë rrugët e vështira për një të ri, dhe këto e çojnë atë vazhdimisht në rrezik.

Është një burim i pashterrshëm rinie: është mendja jote, talenti yt, krijimet që ti sjell në jetën tënde dhe jetët e njerëzve që ti do. Kur ti mëson ta shfrytëzosh këtë burim, ti vërtet e ke mundur moshën.

Kur isha i ri plot etje shkova tek doktorë e shenjtër, dhe dëgjova këshilla për këtë e atë: por gjithnjë dola nga dera e tyre ashtu siç hyra.

Një burrë në moshë të re është një bashkëshort i mirë, por një burrë i keq.

Sporti është diçka shumë frymëzuese për të rinjtë.