Thënie për vrasjen (11 thënie)

Ishte një rast kur isha shumë i ri – shtatë a tetë vjeç – kur biznesmenët hebrej po kalonin përmes pyllit dhe u vranë. Dhe kjo ishte hera e parë që pashë në gazetën tonë se kishte vrasje tek ne.

I burgosuri i luftës është një njeri që përpiqet të të vrasë ty, dhe pastaj të kërkon ty të mos e vrasësh atë.

Problemi i vërtetë me luftën (luftën moderne) është se ajo nuk i jep askujt një shans për të vrarë njerëzit e duhur.

Në këtë vend është një gjë e mirë të vrasësh një admiral nga koha në kohë për t’i inkurajuar të tjerët.

Një formë ideale e qeverisë është demokracia e mbrojtur me vrasjen.

Një shtet e quan veten gjithmonë atdhe kur është gati për të vrarë.

Ndryshimi midis njerëzve dhe kafshëve të egra është se njerëzit luten përpara se të bëjnë një vrasje.

Feja është një pasojë e frikës. Për një pjesë të mirë të historisë njerëzore, ndoshta ka qenë një e keqe e nevojshme, por pse vallë ka qenë më tepër e keqe se sa e nevojshme? A nuk është vrasja e njerëzve në emër të zotit një përkufizim tejet i qëlluar i

Ekzistojnë vetëm tri qenie të respektueshme: prifti, luftëtari dhe poeti. Me ditë, me vra dhe me krijue.

Është e ndaluar për të vrarë; prandaj të gjithë vrasësit ndëshkohen, përveç nëse ata vrasin në numër të madh dhe nën tingujt e borive.