Thënie për kurajon (7 thënie)

Nëse një budalla inteligjent i bënë gjërat më të mëdha dhe komplekse… Duhet prekja e një gjeniu dhe shumë kuraje për ti drejtuar në drejtim të kundërt.

Në këtë vend është një gjë e mirë të vrasësh një admiral nga koha në kohë për t’i inkurajuar të tjerët.

Kurajo është rezistenca ndaj frikës, mjeshtëria e frikës, jo mungesa e frikës.

Nuk ka asnjë javë, asnjë ditë, asnjë orë kur tirania nuk mund të hyjë në këtë vend, në qoftë se njerëzit humbasin vendosmërinë e tyre dhe shpirtin e sfidës.

Më e rëndësishmja është të besosh në diçka aq fort sa të mos dekurajohesh kurrë.

Nëntë të dhjetat e edukimit janë inkurajim.

Femrat janë si mollët në pemë.
Më të mirat janë në majen e pemës.
Meshkujt nuk duan të arrijnë tek më të mirat, sepse kanë frikë se rrëzohen dhe vriten.
Si shkëmbim, marrin mollët që janë të rëna përtokë, të cilat, edhe pse nuk janë të mira, jane të lehta

Anonim