Thënie nga Albert Einstein (40 thënie)

Nëse një budalla inteligjent i bënë gjërat më të mëdha dhe komplekse… Duhet prekja e një gjeniu dhe shumë kuraje për ti drejtuar në drejtim të kundërt.

Ambienti është çdo gjë që nuk jam unë.

Idetë e mëdha shpesh pranojnë kundërshtime të dhunshme nga mendje të mesme.

Imagjinata është më e rëndësishme se dituria. Dituria është e kufizuar. Imagjinata rrethon botën.

Nuk mund të parandalosh dhe të përgatitesh për luftë në të njëjtën kohë.

Tavolinë, ulëse, sahan me fryte dhe një violinë; i duhet tjetër send që njeriu të jetë i kënaqur?

I vetmi burim i diturisë është përvoja.

Nuk e di me çfarë armë do të zhvillohet Lufta e Tretë Botërore, por Lufta e Katër Botërore do të zhvillohet me shkopinj dhe gurë.

Sa më shpejt që shkon aq më i shkurtër je.

Asnjëherë nuk mendoj për të ardhmen. Ajo vjen shumë shpejt.