Thënie për gjeniun (9 thënie)

Nëse një budalla inteligjent i bënë gjërat më të mëdha dhe komplekse… Duhet prekja e një gjeniu dhe shumë kuraje për ti drejtuar në drejtim të kundërt.

Gjenia është shërim i fëmijërisë sipas dëshirës.

E keqja shfaqet në këtë botë nëpërmjet ndonjë gjeniu a dikujt tjetër.

Mijëra gjeni jetojnë dhe vdesin të pazbuluar – ose nga vetja, ose nga të tjerët.

Nuk ka freski më të papërshkrueshme dhe më të pavetëdijshme në lidhje me një person të pashkolluar që përqesh dhe tall fuqinë e gjeniut më fisnik dhe ekspresiv.

Gjenialitet mund të jetë aftësia për të thënë gjëra të thella në një mënyrë të thjeshtë.

Dallimi mes budallait dhe gjeniut është se gjeniu ka kufijtë e tij.

Gjenialiteti është i pranishëm në çdo kohë, por njerëzit që mbartin atë mbeten të pa vënë re nëse nuk ndodhin ngjarje të jashtëzakonshme të cilat e marrin nga masa dhe e nxjerrin në pah.

Rregulli është cilësi e njerëzve të rëndomtë. Gjenialiteti gjithmonë presupozon njëfarë çrregullimi.