Thënie për shprehjen (3 thënie)

Thjeshtësia është lavdia e shprehjes.

Nuk ka freski më të papërshkrueshme dhe më të pavetëdijshme në lidhje me një person të pashkolluar që përqesh dhe tall fuqinë e gjeniut më fisnik dhe ekspresiv.

Arti i artit, lavdia e të shprehurit dhe moti i mirë dritës së letrave, është thjeshtësia.