Thënie për lavdinë (14 thënie)

Lavdia e ndjek pas virtytin sikur të ish hija e tij.

Nuk ka asnjë lavdi si e atyre që shpëtuan vendin e tyre.

Thjeshtësia është lavdia e shprehjes.

Lavdia iu ulet në prehër vetëm atyre që e kanë ëndërruar gjithmonë atë.

Një çështje dëshiron të shfaqet, të ndajë lavdinë e saj me botën. Asnjë akt nuk është aq privat sa të mos kërkojë duartrokitje.

Lavdia jonë nuk është kurrë në rënie, por në ngjitje sa herë që biem.

Vdekja nuk është asgjë, por të jetosh i humbur dhe i pa lavdishëm është të vdesësh çdo ditë.

Si çmenduria është lavdia e jetës.

Lavdia e lavdive! Nju Jorku! Amerika!

Përpara lavdisë vjen përulësia.