Thënie për thjeshtësinë (63 thënie)

Thjeshtësia është një virtyt që nuk gjendet shpesh tek poetët, sepse secili prej tyre e mendon veten si më të madhin e botës.

Duro sa mund, gëzohu pa fund. – VERI

Futbolli është i thjeshtë, por është vështirë të luash thjeshtë.

Në portën e të shurdhit mos trokit. – KORÇË

E mjel sa e mjel lopën pastaj i bie me këmbë dhe e derdh. – KORÇË

S’ka të shurdhët, më të shurdhët nga njeriu që s’don dije. – JUG

U hap dheu, doli një plesht. – JUG

Rrugë e gjatë pret shkurtër. – MYZEQE

Kush nuk e urdhëron dot vehten, pajtohet kollaj me të keqen. – VLORË

Jashtë valles dinë të gjithë të kërcejnë. – SKRAPAR