Thënie nga Solomoni (29 thënie)

Blije të vërtetën dhe mos e shit atë.

Ai që shtie në dorë shpirtërat është i urtë.

Një grua grindavece është si pikëllimi i një dite me shi.

Marrëzia lidhet me zemrën e fëmijës.

Budallenjtë qeshin me mëkatin.

Kush e do korrigjimin e do diturinë, ai që urren kritikën është budalla.

Nëse armiku yt ka uri, jepi të hajë.

Frika e Zotit është fillimi i njohjes.

Si unazë ari në feçkën e një derri është një grua e bukur që s’ka mend.

Të gjithë janë miq të atij që bën dhurata.