Thënie për tregtinë (9 thënie)

Blije të vërtetën dhe mos e shit atë.

Anglia është komb dyqanxhinjë.

Për tregtarin, edhe ndershmëria është një spekullim financiar.

Dashuria mund të kërkohet, të blihet, të dhurohet, të gjindet rastësisht në rrugë, por nuk mund të merret me dhunë.

Udhëheqësi është tregtar në shpresë.

Fama është çfarë unë shes, ajo është aksioni im në treg.

Nevoja nuk lejon kurrë pazar të mirë.

Cili tregtar i kujdesshëm do të rrezikonte fatin e tij në çdo degë të re të tregtisë, kur ai nuk e di se planet e tij mund të bëhen të paligjshëm para se të mund të ekzekutohet?

Dhe nuk ka asnjë treg apo punësimi, por një i ri që më vonë mund të bëhet një hero.