Thënie për nevojën (3 thënie)

Nevoja nuk lejon kurrë pazar të mirë.

Nevoja është nëna e shansit.

Gjeografia na ka bërë ne fqinj. Historia na ka bërë miq. Ekonomia na ka bërë ne partnerë, dhe nevoja na ka bërë ne aleatë. Ata të cilët Zoti i ka bashkuar Zoti, le të mos i ndajë njeriu.