Thënie për njeriun (510 thënie)

Kur shihni se kë martojnë disa vajza, atëherë kuptoni se sa shumë e urrejnë punën për të nxjerrë jetesën.

Ndërsa po mendoja se kisha mësuar si të jetoj, unë kisha mësuar si të vdes.

Disa njerëz nuk çmenden kurrë. Kushedi çfarë jete të tmerrshme duhet të kenë ata…

Për sa kohë që arsyeja e njeriut vazhdon të jetë e gabueshme, dhe ai është i lirë të ushtrojë atë, opinione të ndryshme gjithnjë do të formohen.

E dua Madridin. Jam shumë i lumtur që jam këtu. Kam tri vjet këtu dhe shpresoj të jem këtu një kohë të gjatë. Por unë jam krenar për prejardhjen dhe kurrë nuk i harroj njerëzit me të cilët u rrita.

Ndonjëherë unë pyes veten në qoftë se ne do të ndonjëherë të rritemi në politikën tonë dhe të përcaktojmë gjëra që thonë diçka, apo nëse ne gjithmonë do të vazhdojmë të merremi me gjëra të përgjithshme ku të gjithë mund të regjistrohen dhe çka do të thotë

Nuk mund t’i urresh rrënjët e një peme dhe të mos e urresh pemën. Nuk mund të e urresh Afrikën e të mos e urresh veten.

Në momentet e sëmundjes ne jemi të detyruar të pranojmë se ne nuk jetojmë vetëm, por të lidhur me zinxhirë në një krijesë të një mbretërie tjetër, krejt e një bote tjetër, e cila nuk ka dijeni për ne dhe nga e cila është e pamundur të arrijmë që ta kuptoj

Vetëm nëpërmjet artit ne mund të dalim nga vetja dhe të dimë se çfarë sheh një person tjetër.

Zhurma nuk dëshmon asgjë. Shpesh një pulë që ka pjellë thjesht një vezë kakaris sikur ka pjellë një asteroid.