Thënie për sëmundjen (11 thënie)

Në momentet e sëmundjes ne jemi të detyruar të pranojmë se ne nuk jetojmë vetëm, por të lidhur me zinxhirë në një krijesë të një mbretërie tjetër, krejt e një bote tjetër, e cila nuk ka dijeni për ne dhe nga e cila është e pamundur të arrijmë që ta kuptoj

Pikëllimi është si kanceri, e ha mikpritësin, ndërsa zemërimi është si zjarri, pastron duke djegur.

Nuk ka ilaç të kurojë atë që kuron lumturia.

Më lejoni të rekomandojë ilaçin më të mirë në botë: një udhëtim të gjatë, në një sezon të butë, në një vend të këndshëm, në mjedise çlodhëse.

Ilaçi më i mirë për kollë është fasulja. Pastaj ke frikë të kollitesh.

Anonim

Sëmundja më e keqe që mund t’i prekë qeveritarët nuk është alkolizmi, siç mendohet gjerësisht; por është egoizmi.

Vetëm kur të pasurit sëmuren e kuptojnë plotësisht pafuqinë e pasurisë.

Nuk ka ilaç të kurojë atë që kuron lumturia.

Uji, ajri dhe pastërtia janë artikujt kryesorë në farmacinë time.

Gabimet e mjekut i mbulon vetëm dheu.

Anonim