Thënie nga Maya Angelou (10 thënie)

Dhe unë vazhdoj të lind si dielli.

Pikëllimi është si kanceri, e ha mikpritësin, ndërsa zemërimi është si zjarri, pastron duke djegur.

Një nga virtytet që mund t’ia edukosh vetes, është të falësh.

Unë nuk i besoj ata njerëz të cilët nuk e duan as veten e tyre dhe mua më thonë „të dua“. Është një shprehje afrikane që thotë: Kujdes kur një njeri lakuriq të ofron një këmishë.

Suksesi është të pëlqeni veten, të pëlqeni atë që bëni, dhe ta pëlqeni ashtu si e bëni.

Ideja është që të shkruash në atë mënyrë sa prej trurit të njeriut ajo të rrëshqasë e të shkojë drejt e në zemër.

Nëse nuk të pëlqen diçka, ndryshoje atë, nëse nuk mund ta ndryshosh, atëhere ndrysho ti.

Xhelozia në një romancë dashurie është si kripa në gjellë. Aq sa duhet e zbukuron edhe më tepër shijen, më tepër se duhet e prish jo vetëm shijen por rrezikon edhe jetën.

Nëse merrni, jepni – nëse nxini, përcillni dije.

Jeta është krijuar për ta jetuar.