Thënie për edukimin (32 thënie)

Ajo që më frikëson mua është të mendoj se një ditë unë nuk jam do të jetë në shkollë më.

Koka dhe zemra janë pjesë vendimtare të karakterit, temperamenti pothuaj nuk ka të bëjë me të, dhe, prandaj karakateri është i pavarur nga edukimi, dhe nuk ka të ngjarë që të ndreqet ose të përmirësohet.

Një nga virtytet që mund t’ia edukosh vetes, është të falësh.

Nuk ka freski më të papërshkrueshme dhe më të pavetëdijshme në lidhje me një person të pashkolluar që përqesh dhe tall fuqinë e gjeniut më fisnik dhe ekspresiv.

A guxoj të përcaktoj këtu më të rëndësishmen, rregullin më të dobishëm të të gjithë edukimit? Kjo nuk është për të kursyer kohë, por për ta shkapërderdhur atë.

Pastërtia e jetës personale është një kusht i pazëvendësueshëm për të ndërtuar një edukim të mirë.

Unë kurrë nuk kam lënë shkollën time të ndërhyjë në formimin tim.

Nëse do të kisha ndonjë përgjegjësi në Amerikë do të merresha me problemin e dhunës shtëpiake. Ajo është djepi i shumicës së problemeve: ekonomike, psikologjike dhe edukative.

Kush hap dyer shkollash, mbyll dyer burgjesh.

Një kokëtrashë i shkolluar është më kokëtrashë se kur është injorant.