Thënie për ekonominë (36 thënie)

Refuzimi i çmimeve është një tjetër mënyrë për të i pranuar ato me më shumë zhurmë se sa është normale.

Unë nuk jam i shqetësuar në lidhje me deficitin. Ai është mjaft I madh për t’u kujdesur për veten.

Për tregtarin, edhe ndershmëria është një spekullim financiar.

Dhënia fund e konflikitit midis Izraelit dhe palestinezëve mund të ndihmojë brezin e ri arab për të realizuar aspiratat e tyre. Izraeli është më i prirur të ofrojë përvojën tonë në ndërtimin e një ekonomie moderne pavarësisht burimeve të kufizuara në krej

Inflacioni është i dhunshëm si një plaçkitës, i frikshme si një vjedhës i armatosur dhe aq vdekjeprurës sa një snajper.

Konformiteti është burgosësi i lirisë dhe armiku i rritjes.

Fati është si tregu, ku, shumë herë, po të presësh pak, çmimi bie.

Vizioni im është që vendi ynë duhet të integrohet në Bashkimin Evropian, ta transferojmë një pjesë të pavarësisë sonë atje. Është gjithashtu detyra jonë ta bëjmë atë, nëse ne duam të ndërtojmë një treg dhe një e konomi të shëndoshë. Ky është vizioni për t

Si president i Kosovës, unë jam shumë i shqetësuar në lidhje me situatën aktuale të punësimit, në rreth 70% të popullsisë, e cila është e re, me potencial të madh, flet shumë gjuhë të huaja dhe që janë ekspertë në shumë fusha.

Unë mësova shumë shpejt se mes treve, dy nuk i besojnë së tretës – e treta është qeveria. Industria dhe Sindikatat mendojnë se qeveria është një organizatë fjalamane dhe një organizatë shpenzuese.