Thënie për biznes (10 thënie)

Levi’s mund të prodhojë shumë më tepër xhinsa perëndimorë (uestern jeans) se ne dhe t’i tregtojë me një çmim më të mirë.

Emocionet nuk kanë vend në biznes, nëse ju nuk bëni biznes me ato.

Për tregtarin, edhe ndershmëria është një spekullim financiar.

Unë jam i dhënë pas femrave, dhe kjo dëshmohet në veshjet e mia dhe në reklamat e mia.

Fati është si tregu, ku, shumë herë, po të presësh pak, çmimi bie.

Postet e larta të mësojnë vendimmarrjen, jo thelbin. Ato konsumojnë kapital intelektual; nuk e krijojnë atë. Zyrtarët më të lartë largohen nga posti me mendimet dhe ndjenjat me të cilat hypën në post; ata mësuan si të marrin vendime, por jo se çfarë vendimesh të marrin.

Njerëzit lexojnë gjëra në reklamat e mia të cilat madje as që ekzistojnë.

Është e lehtë të jesh miqësor me miqtë. Por të jesh miqësor me dikë që është armiku yt është thelbi i religjionit të vërtetë. Të tjerat janë biznese.

Cilado që është e sigurtë ndaj bukurisë së saj nuk duhet të ndihet e kërcënuar nga reklamat që bëj unë.

E vetmja mënyrë për të reklamuar është të mos përqëndrohesh tek malli.