Thënie nga Fridrih Dyrenmat (19 thënie)

Zgjerimi religjioz dhe ai politik shkojnë për bukuri dorë për dorë.

Emocionet nuk kanë vend në biznes, nëse ju nuk bëni biznes me ato.

Unë jam njeri, dhe njerëzit nuk e shohin Zotin. Ne nuk jemi të aftë ta shohim Atë, ne vetëm mund ta kërkojmë Atë.

Kështu mëso ta bësh zap frikën. Kjo është e vetmja mënyrë për të qenë mjeshtër sot: t’i shikosh gjërat pa frikë, dhe të veprosh drejt pa frikë.

Rezistenca me çdo çmim është më e pakuptimta në botë.

Historia e njerëzimit është tragjike.

Një shtet e quan veten gjithmonë atdhe kur është gati për të vrarë.

Në një shoqëri që është ndërtuar në mënyrë të keqe, mëshira nuk jep rezultat.

Ka mendime të cilat nuk duhet t’i mendojmë.

Pushteti është paradoksal.