Thënie për pushtetin (22 thënie)

Kudo që është interesi dhe pushteti për të bërë gabimin, gabimi në përgjithësi do të bëhet.

Liria është pushteti natyral i njeriut për të bërë çfarë i pëlqen, për aq sa kohë ai nuk ndalet prej forcës së ligjit.

Supozoj se me udhëheqje kuptoheshin muskujt; por sot ajo ka kuptimin të jesh bashkë me popullin.

Për mua çdo sundues është alien që sfidon opinionin publik.

Pushteti është një afrodiziak i hatashëm.

Më mirë një lypsar i gjallë dhe një perandor i vdekur.

Komunizmi nuk ka ardhur kurrë në pushtet në një vend që nuk ishte rrënuar nga lufta ose nga korrupsion, ose nga të dy.

Kur një tepricë e pushtetit mbizotëron, pronësia e asnjë lloji nuk është respektuar në mënyrë të rregullt. Asnjë njeri nuk është e sigurtë në mendimet e tij, personin e tij, aftësitë e tij, ose pasurinë e tij.

Në mënyrë që të bëhet sundimtar, politikani shtiret si shërbëtor.

Pushteti është paradoksal.