Thënie nga Zhan De La Fontein (20 thënie)

Kurrë mos ia shit lëkurën ariut përpara se ta kesh vrarë.

Dashuria e vërtetë është e rrallë, miqësia edhe më e rrallë.

Është e pamundur ta kënaqësh gjithë botën dhe babain e dikujt.

Dije mirë se të gjithë llafazanët jetojnë në kurriz të atyre që i dëgjojnë.

Dashuri, dashuri, çfarë skllavërie je dashuri.

Unë përkulem dhe nuk thyhem.

Një stomak i uritur nuk mund të dëgjojë.

Vdekja nuk e gjen kurrë në befasi njeriun e mençur, ai është gjithmonë gati të largohet.

Më mirë një lypsar i gjallë dhe një perandor i vdekur.

Sa të rroni, mos pranoni t’i gjykoni njerëzit nga pamja e jashtme.