Thënie për pasurinë (24 thënie)

Kapitali në vetvete nuk është i keq; përdorimi i gabuar e bën të keq. Kapitali në një formë ose në një tjetër do të duhet gjithmonë.

Nuk i qeverisë njerëzit që nuk kanë religjion, i vret ata.

Ka një ndryshim gjigant mes fitimit të shumë parave dhe të qenit i pasur.

Është shëndeti pasuri e vërtetë dhe jo copat e arit e të argjendit.

Të vetmit të pasur të vërtetë janë ata që nuk duan të kenë më shumë.

Rritja rehatisë materiale nuk çon kurrsesi në rritje morale.

Ai tani është duke u ngjitur nga pasuria në varfëri.

Shtetet e pasura mund të lejojnë të mbipaguajnë për gjërat.

Më mirë një lypsar i gjallë dhe një perandor i vdekur.

Pasuria nuk përmbahet në posedimin e thesarit, por në vyeshmërinë e bërë nga ajo.