Thënie nga Bill Gates (38 thënie)

Interneti po bëhet sheshi i qytetit për fshatin global të së nesërmes.

Unë jam më shik se ju, SHUUUMë më shik.

Pritjet janë formë e së vërtetës së klasës së pare. Nëse njerëzit besojnë në të, është e vërtetë.

Robotët do të luajnë rol të rëndësishëm në ofrimin e ndihmës fizike dhe në shoqërimin e pleqve.

Nëse u jep njerëzve mjete, dhe ata shfrytëzojnë mundësitë e tyre natyrore dhe kuriozitetin e tyre, ata do të zhvillojnë gjëra në mënyra që do të befasojnë shumë, përtej asaj që ke pritur.

Nëse ke lindur i varfër nuk ështëÿ gabimi yt, por nëse vdes i varfër ështëÿ gabimi yt.

Suksesi është mësues morravec. I josh njerëzit e mençur të mendojnë se s’mund të humbin.

Nëse kultura juaj nuk i do geek-ët, jeni në problem të vërtetë.

Teknologjia informative dhe biznesi po gërshetohen në mënyrë të pandashme. Nuk mendoj se ndokush mund të flasë në mënyrë kuptimplote për njërën pa folur për tjetrën.

Para se të lindje prindërit tu nuk ishin kaq të bezdisshëm sa janë tani. Ata u bezdisën duke t’i paguar llogaritë, duke t’i pastruar rrobat dhe duke dëgjuar të folurit tënd se sa i lezetshëm je. Kështu që para se të shpëtosh pyllin nga parazitët e gjenera