Thënie për babain (17 thënie)

Kam trembëdhjetë, 13 fëmijë, dhe unë i dua – i dua ata të gjithë. Dhe mendoj se kam qenë një baba i mirë për të gjithë ata.

Nuk ka baba të mirë që dëshiron të ngjasë me Atin Qiellor.

Kur babai i jep djalit, të dy qeshin; kur djali i jep babait, të dy qajnë.

Nuk duhet ta meritosh dashurinë e nënës, duhet ta meritosh dashurinë e babait.

Asnjë prind nuk është përgjithmonë. Kështu që unë nuk do të jem përgjithmonë me këta fëmijë.

Ka etër që nuk i duan fëmijët e tyre; nuk ka gjyshër që nuk i duan nipat e tyre.

Kur isha në kopsht, mësuesit më pyeti: A e dini se çfarë pune bën babai juaj për të jetuar? ” Kështu që unë iu përgjigja: “Ai i ndihmon gratë për të mbetur shtatzënë!” Ata i telefonoi nënës sime dhe e pyeti: “Çfarë pune bën vërtet pikërisht burri juaj?”

Para se të lindje prindërit tu nuk ishin kaq të bezdisshëm sa janë tani. Ata u bezdisën duke t’i paguar llogaritë, duke t’i pastruar rrobat dhe duke dëgjuar të folurit tënd se sa i lezetshëm je. Kështu që para se të shpëtosh pyllin nga parazitët e gjenera

Kjo më ka frymëzuar shumë – ishte babai im ai që na mësoi ne se një emigrant duhet të punojë sa dyfishi i gjithë të tjerëve, dhe se ai nuk duhet të dorëzohet kurrë.

Kupa e parë e Botës që unë e mbaj mend ishte në vitin 1950, kur unë isha 9 apo 10 vjeç. Babai im ishte një futbollist. Dhe ishte një ndeshje e madhe. Dhe kur Brazili humbi ndaj Uruguajit, unë pashë babain tim tek qante.