Thënie nga Zinedin Zidan (21 thënie)

E dua Madridin. Jam shumë i lumtur që jam këtu. Kam tri vjet këtu dhe shpresoj të jem këtu një kohë të gjatë. Por unë jam krenar për prejardhjen dhe kurrë nuk i harroj njerëzit me të cilët u rrita.

Nuk e di se a jemi ekipi më i mirë në botë. Unë jam i lumtur që luaj përkrah disave nga lojtarët më të mirë në botë. Është një ëndërr.

Unë kam fituar shumë çmime dhe jam shumë i lumtur për ketë, por nuk jam lojtari më i mirë në botë.

Muzika ishte e rëndësishme. Futbolli ishte muzikë e lehtë.

Pasioni im për lojën vjen nga vetë Marseja. Mjerisht nuk shkoj dot atje sa herë që më merr malli, sepse unë shkoj sa në një vend në tjetrin për të luajtur.

Mendoj se Marseille është si Liverpooli, shumë drithëruese dhe e ashpër.

Ka njerëz të ligj dhe nuk dua të flitet për ta.

Unë ndjeja nevojën të luaja pa pushim përditë, të luftoja rëndë në çdo ndeshje.

Mund të ketë sulme fizike, por nuk duhet t’iu përgjigjemi atyre.

Kjo më ka frymëzuar shumë – ishte babai im ai që na mësoi ne se një emigrant duhet të punojë sa dyfishi i gjithë të tjerëve, dhe se ai nuk duhet të dorëzohet kurrë.