Thënie nga Anthony Quinn (12 thënie)

Në skenë, ju keni për të gjetur të vërtetën, edhe nëse ju duhet të humbisni audiencën.

Kam trembëdhjetë, 13 fëmijë, dhe unë i dua – i dua ata të gjithë. Dhe mendoj se kam qenë një baba i mirë për të gjithë ata.

Dhe e kam dashur Frank Lloyd ërightin. Unë mendoj se ai ishte njeriu më i madh që kam takuar ndonjëherë në jetën time.

Dua të them se një djalosh meksikan nuk mund të jetë asgjë gjë tjetër veçse një indian. Dhe atëherë pse e ke marrë mbiemrin e Quinn, filluan të më thonë. Hej, ti je një indian, kështu që unë i kam luajtur indianët.

Asnjë prind nuk është përgjithmonë. Kështu që unë nuk do të jem përgjithmonë me këta fëmijë.

Para së gjithash, unë marr vetëm 50 për qind të saj, sepse, dua të them, publiku merr 50 dhe 60 për qind. Unë e kuptoj këtë, kjo është normale. E kuptoj. Unë nuk grindem kurrë për këtë.

Në Evropë një aktor është një artist. Në Hollivud, në qoftë se ai nuk është duke punuar, ai është një lypës.

E pra, dua të them, ti ke një emocion, që don ta shprehësh. Ti nuk mund të shikosh në kamera dhe ta arrish atë. Ti dëshironi që të fshihesh nga ndrojtja prej vëllait tënd duke i thënë se nuk je i lejuar për të ardhur në qytetin tim.

Më pëlqente më shumë të skulpturoj se të pikturoj. Njeriu ka më shumë liri në të skulpturuar.

Dua të them, ju e dini, aktorët jetojnë – ju keni harruar. Shikoni Barrymore, dhe shikoni të gjithë aktorët e mëdhenj. Ata janë harruar pas një çasti.