Thënie për të qeshurit (8 thënie)

Nëse na shponi a nuk gjakosemi? Nëse na gudulisni a nuk qeshemi? Nëse na helmoni a nuk vdesim? Dhe nëse na bëni keq a të mos marrim hak?

Budallenjtë qeshin me mëkatin.

Kur babai i jep djalit, të dy qeshin; kur djali i jep babait, të dy qajnë.

Zoti është një komedian, duke luajtur ndaj një audience që ka shumë të frikësuar për të qeshur.

Jezusi qan: Volteri qesh. Nga ai lot hyjnor dhe nga ajo buzëqeshje njerëzore ka ardhur bukuria e qytetërimit aktual.

Raca njerëzore ka një armë të vërtetë efektive, dhe kjo është e qeshura.

Buzëqeshja e gëzimit është shumë më afër lotëve se qeshjes.

Të gjithë ata që kanë një fytyrë gjithnjë të qeshur, fshehin një vrazhdësi tejet të frikshme.